Verbouw

Als u geen nieuwbouw of onderhoud wilt doen, maar verbouw of een combinatie, dan zit u goed op deze pagina.

Het kan in veel gevallen voorkomen dat u wilt verbouwen. Hier wat voorbeelden van situaties waarin mensen verbouwen:

Geboorte van een baby, wanneer er een baby op komst is, zullen kinderkamer verbouwingveel mensen voor de komst van de baby een kamer willen inrichten. Soms gaat dit niet verder dan wat schuren en schilderen, (wat u vaak nog zelf kunt) maar soms wordt bijvoorbeeld de zolder in verschillende kamers gedeeld om zo meer privacy voor elke inwoner van het huis te kunnen garanderen.

Samenwonen/trouwen, wanneer je gaat trouwen of samenwonen zijn er natuurlijk verschillende situaties mogelijk. Het is mogelijk dat bijvoorbeeld de man al in een huis woont, dat hij gekocht heeft, maar nog niet verbouwd heeft omdat hij het graag samen met zijn echtgenote wilde verbouwen. Maar het kan ook zijn dat een jong stel samen een huis heeft gekocht, maar dat huis is ouderwets en niet naar smaak van de toekomstige inwoners. Een goede verbouwing kan dan veel goedmaken.

Vervanging, het kan gebeuren dat een bepaald deel van het huis Pand dat wordt verbouwtmeer te lijden heeft omdat het de regenkant is, of dat een deel minder goed onderhouden is dan de rest. Vaak wordt dat deel dan niet alleen vervangen, maar wordt er meteen een stuk uitgebouwd (een stuk nieuwbouw) zodat dat versleten stuk, wat eigenlijk het iets mindere stuk van het huis was, gemaakt tot het pronkstuk van het huis door bijvoorbeeld een erker.

Er kunnen nog veel meer redenen zijn om te verbouwen. Stel dat je, toen je het huis kocht niet zoveel geld meer over had, maar toch graag wilde verbouwen. Je kon de verbouwing nog even laten zitten, je hebt flink gespaard en je kunt nu eindelijk je droomhuis realiseren.